FAW filmhuis; maandag 10 juni 2024

Jaarlijks organiseert het FAW een filmavond met sprekers over een actueel en voor de huisarts relevant thema. Het thema van deze avond is 'Sexting en Grooming'.

Aanleiding:

Een van uw collgea's bezocht een ouderavond over het onderwerp (on line) sexting en grooming waar met name kwetsbare kinderen vanaf 10-12 jaar al mee te maken krijgen. Tijdens die ouderavond werd verwezen naar de huisarts bij vermoedens van dit soort problemen. In de twee weken na de nascholing ontdekte uw collega al een aantal zeer indrukwekkende casus. "Als je het weet, dan zie je het", liet ze in een bericht aan het FAW weten en daarom stelde zij dit onderwerp voor als thema bij het FAW Filmhuis.   

 

Programma thema-avond 'Sexting en grooming':

Maandag 10 juni 2024

17.30 – 19.00 Maaltijdbuffet
19.00 – 19.45 Spreker: Erna Heijkoop, zedenrechercheur politie Rotterdam.

20.00 – 21.30 documentaire 'Groomed, the movie'.

21.30 - 22.00 Gwen van de Pas is de maker van de documentaire en gaat graag met u in gesprek over het herkennen van signalen en hoe het beste om te gaan met (vermoedens van) misbruik.


Locatie: 

Filmhuis Lantaren/Venster, Otto Reuchlinweg 996, Rotterdam.

Aanmelding: 
In verband met zaalcapaciteit en catering is het belangrijk dat wij weten hoeveel mensen aanwezig zullen zijn. Wilt u aanwezig zijn bij het filmhuis en heeft u nog geen aanmeldformulier ontvangen? Mail dan info@fawrotterdam.nl

Accreditatie: 
Voor deelnemende huisartsen zijn 2 nascholingspunten aangevraagd.