Praktijkcheck laaggeletterdheid
Een check op de toegankelijkheid van uw praktijk door en voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven.
In samenwerking met Stichting Lezen en Schrijven organiseert het FAW de mogelijkheid om uw praktijk te laten beoordelen door een van de Taalambassadeurs van Team Ervaringsdeskundigen Rotterdam Rijnmond. Vanuit de eigen ervaring met laaggeletterdheid bezoekt en beoordeelt deze Taalambassadeur samen met een adviseur van Stichting Lezen en Schrijven uw praktijk. In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen moeite met lezen en schrijven. Meer dan de helft hiervan is geboren en getogen in Nederland. Wij denken dat uw praktijk baat kan hebben bij dit aanbod dat door het FAW uit algemene middelen wordt vergoed.
De praktijkcheck houdt in;
- Een rondleiding in de praktijk met een medewerker, waarbij met name de Taalambassadeur aangeeft wat opvalt in de toegankelijkheid van de praktijk. Denk hierbij aan de bewegwijzering, inrichting wachtruimte en spreekkamer, website, telefoonbandje en een uitnodigingsbrief;
- Een gesprek met het team van de huisartsenpraktijk over laaggeletterdheid in het algemeen, de uitdagingen in (contact met) het medisch domein als gevolg van laaggeletterdheid en de mogelijkheden voor hulp bij beter leren lezen en schrijven.
- Op de praktijkcheck volgt een schriftelijk advies van de Stichting Lezen en Schrijven voor aanpassingen in de eigen praktijk.
Praktische informatie
De praktijkcheck vindt gedurende een dagdeel plaats bij u op de praktijk. Voordat de praktijkcheck plaatsvindt zal Stichting Lezen en Schrijven u vragen om een vragenlijst in te vullen. Deelname vindt plaats op inschrijving. Houd uw mail in de gaten voor nieuwe data.
De kosten van de praktijkcheck worden door het FAW vergoed uit algemene middelen.