Aanbod Rotterdamse huisartsen

Het FAW Rotterdam heeft ook een aanbod beschikbaar voor alle huisartsen die gevestigd en werkzaam zijn in het gebied van de LHV huisartsenkring Rotterdam.

Tolkentelefoon

De overheidsvergoeding tolkendienst voor nieuwe statushouders is vervallen. Het FAW blijft wel het aanbod voor ad hoc telefonische tolkendiensten door Global Talk vergoeden voor huisartsen in Rotterdam. De procedure daarvoor is:

Lees meer

Filmhuis

Het Filmhuis is een door het FAW ontwikkeld nascholingsconcept, gericht op deskundigheidsbevordering over verbinden tussen culturele invloeden, maatschappelijke ontwikkelingen en lage sociaal-economische status op het vlak van ziekte en gezondheid.

Lees meer

Uniform kaartje

Het kaartje is ontworpen omdat huisartsen aangaven dat veel patiënten praktijkgegevens niet kenbaar kunnen maken aan andere hulpverleners. In Rotterdam zijn inmiddels duizenden van deze kaartjes in omloop.

Lees meer

Secure E-mail

Het FAW Rotterdam heeft in 2016 aan Stichting Rijnmondnet opdracht gegeven om in een traject van twee jaar te werken aan beveiligde communicatie tussen regionale zorgverleners via Secure e-mail van VANAD Enovation.

Lees meer

Verwijswijzer Rotterdam

Veel mensen komen onterecht bij de (eigen) huisarts met vragen naar bijvoorbeeld een gezondheidsverklaring of een aanvraag van een hulpmiddel. De (eigen) huisarts kan of mag in veel gevallen niet aan de vragen beantwoorden. De verwijswijzer geeft informatie over waar de patiënt wel terecht kan.

Lees meer

Praktijksites

Praktijksites biedt huisartsen en andere zorgverleners eenvoudige en krachtige websites aan. Ontstaan als prijsvriendelijk initiatief voor deelnemende huisartsen van het FAW en leden van de LHV Kring Rotterdam is Praktijksites uitgegroeid tot een volwassen product dat inmiddels door meer dan 40 huisartsenpraktijken wordt gebruikt.

Lees meer